Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
Dobitnici Godišnje nagrade grada Samobora - OBRT FRANJA, Rakov Potok PDF Ispis E-mail
Obrt Franja posluje od 1993. godine, kada ga je, upisom  u obrtni registar, pokrenuo vlasnik Željko Franja. Sjedište  mu je u Rakovom Potoku, Samoborska ccsta 214. Glavna djelatnost tvrtke je ugostiteljslvo. lma 20 zaposlenika  i uspješno  posluje na području cijele Hrvatske. 
 
U Franja obrtu djeluju: Restoran Franja, Catering Franja, Slastičarna Franja, Restoran Better, Caffe bar Park, Dječji vrtić Potočić, Beauty centar Corina i prostor za vjenčanja Park želja.
 
Tim tvrtke sastoji se od vhunskih kuhara, konobara i event managera koji, s obzirom na dugogodišnje iskustvo i znanje, svaku želju klijenta pretvaraju u stvamost.
 
Jamstvo vrhunske kvalitete ponude su visoki higijenski standardi te kuhinja koja radi  po HACCP sustavu.
 
Željko Franja donacijama i sudjelovanjem  u h umanitamim akcijama  potpomaže rad KUD-a Rakov Potok, Nogomctnog kluba Rakov Potok, Motocross kluba TRP Marović te podupire proslave u crkvi i mjesnom odboru.

Ažurirano Utorak, 22 Listopad 2013 12:17
 
DANI KRUHA U DJEČJEM VRTIĆU POTOČIĆ - Prvi korak vrijedne suradnje PDF Ispis E-mail

Najstarija grupa dječjeg vrtića Potočić u Rakovom Potoku, uz pomoć najmladjih članova folklorne sekcije Kud-a Rakov Potok, obilježila je u petak 18. listopada 2013. god. Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Uz molitvu i blagoslov župnika zahvalili smo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni.
 
Bila je to prva suradnja djece vrtićke dobi i članova Kud-a Rakov Potok, ali svakako ne i posljednja. Već će se sljedećeg mjeseca stanovnici Potočića pridružiti kudovcima na pozornici Kino dvorane u Samoboru, a ubrzo nakon toga i na Božićnoj priredbi koja će se održati u Rakovom Potoku. 
 
Zvuci Tamburaškog orkestra Rakov Potok (voditelji prof. Zoran Jašek i prof. Marko Jašek) pratili su najmladje članove folklorne sekcije Mali slavuji (voditeljica Ivana Petravić) koji su prikazali splet pjesmica i dječjih igara. Osim glazbe, vrlo lijepu koreografiju pratila je i pjesma, te je za očekivati da će Mali slavuji brzo napredovati i obradovati nas još mnogobrojnim nastupima. Dan kasnije to su i potvrdili na proslavi Grada Samobora.
 
Zahvaljujući marljivom radu, žuborenje Potočića i poj i ples Malih slavuja još će nas dugo pratiti.

Ažurirano Utorak, 22 Listopad 2013 08:43
 
Kup Hrvatske i Trofej Grada Samobora u motocrossu PDF Ispis E-mail
U nedjelju, 13. listopada, već tradicionalnim Kupom Hrvatske i Trofejem Grada Samobora u motocrossu nastavlja se obilježavanje Dana Grada Samobora. Obje utrke održat će se na motocross stazi Draga, u Rakovom  Potoku od 13:00 sati, u organizaciji MCK TRP Marović.
 
Treninzi za startne pozicije održat će se od 9:00 do 12:00 sati, a natjecanje je klupskog karaktera, odnosno natječu se ekipe klubova. Ekipu kluba čine do tri vozača bez obzira na klasu. Očekuje se nastup velikog broja vozača iz cijele Hrvatske. Velika borba očekuje  se između klubova MK Karas Team i MK Požega Promet te MCK Jaska i MCK Kia – Božić. Od juniora će nastupiti Edin Halilović i Mia Ribić. 

Ažurirano Petak, 11 Listopad 2013 13:00
 
Komemoracija u povodu smrti predsjednika Gradskog vijeća Grada Samobora Željka Žarka PDF Ispis E-mail
Iskren i pošten prijatelj i političar
 
Od Željka Žarka, predsjednika Gradskog vijeća Grada Samobora i predsjednika GO SDP-a Grada Samobora, na komemorativnoj sjednici održanoj u Galeriji Prica 30. rujna oprostili su se, u prisustvu obitelji, njegov zamjenik i stranački kolega Branimir Šiljak, gradonačelnik Krešo Beljak, zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, članovi Gradskog vijeća, njegovi suradnici i brojni prijatelji. 
 
Nakon minute šutnje, toplo i emotivno o svojem kolegi govorila je Sanja Horvat Iveković, podsjetivši na njegovu ljubav prema Samoboru, iznimnom doprinosu u radu stranke, kao i u Gradskom vijeću Grada Samobora, grada koji je jako volio i, kako je rekla, "živio punim plućima". 
 
Gradonačelnik Beljak naglasio je kako bez Željka Žarka on vjerojatno i ne bi bio gradonačelnik te kako je Željko bio uvijek odgovoran i pošten suradnik. 
 
Samobor je, nažalost, preranim odlaskom Željka Žarka izgubio, jedino ovo nije teško reći - vrijednog, iskrenog, radišnog, skromnog i iskusnog političara i prijatelja. 
 
M.K. 
 

Ažurirano Utorak, 01 Listopad 2013 10:36
 
Željko Žarko PDF Ispis E-mail
S dubokom boli i suosjećanjem primili smo vijest o preranoj smrti Željka Žarka, predsjednika Gradskog vijeća Grada Samobora, našeg velikog prijatelja i suradnika.
 
Komemorativna sjednica u čast našeg Željka održat će se u ponedjeljak, 30. rujna 2013. godine s početkom u 12:00 sati, u Galeriji Prica, Trg Matice hrvatske 6, Samobor.
 
Ispraćaj dragog nam pokojnika isti je dan u 15:00 sati na groblju Otruševec nakon čega će se misa zadušnica služiti u Župnoj crkvi svete Anastazije s početkom u 16:30 sati. 
 

Ažurirano Ponedjeljak, 30 Rujan 2013 10:29
 
Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja otvoren do 20.8.2013. PDF Ispis E-mail
U povodu Dana grada Samobora, trećeg vikenda u listopadu, bit će dodijeljena javna priznanja Grada Samobora. Najzaslužnijim sugrađanima bit će dodijeljene Povelja počasnog građanina Grada Samobora, Nagrada za životno djelo Grada Samobora te Nagrada Grada Samobora.
 
Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja otvoren je do 20. kolovoza 2013. godine.
 
Prijedlog za dodjelu javnih priznanja podnosi se u pisanom obliku, a koji su kriteriji i što sve
treba sadržavati pravovaljana prijava pročitajte ovdje!
 
Branimir Šiljak

Ažurirano Utorak, 09 Srpanj 2013 14:03
 
Dokumenti VMO Rakov Potok PDF Ispis E-mail

Ažurirano Petak, 21 Lipanj 2013 09:33
 
Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu PDF Ispis E-mail
U nedjelju, 30.6. s početkom u 13:00 sati održat će se otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu na stazi Draga u Rakovom Potoku. Time će se obilježiti i 16. Memorijal Branka Romčevića te 21. Memorijal Kreše Purića.
Utrka će službeno započeti u 13:00 sati, dok je od 13:15 sati na rasporedu prva vožnja, a u 16:00 sati druga vožnja. Prijave će se zaprimati i direktno na utrci, prije tehničkog pregleda motocikala koji će biti od 7:30-8:45 sati, a omogućen je nastup i vozačima bez licenci HMS-a, a pod uvjetom da posjeduju vozačku dozvolu A ili B kategorije. 
U klasi MX Open očekuje se velika borba za bodove u ukupnom poretku između vodeće trojke Marka Leljaka (MCK Jaska), Mateja Jaroša (MK Požega Promet) te Hrvoja Karasa (MK Karas Team). 
 
Očekuje se i uzbudljiva utrka u klasi MX2, gdje se bodovno izjednačeni Luka Križnik (MCK KIA-Božić) i Matija Kelava (MCK 97) bore za prvo mjesto u ukupnom poretku. MCK TRP Marović ove godine obilježava 20 godina neprekinutog rada (1993.-2013.) te poziva sve ljubitelje moto sporta na motociklističko druženje uz uobičajeno dobru atmosferu.
 
Utrka će završiti proglašenjem pobjednika i podjelom nagrada u 18:30 sati.

Ažurirano Četvrtak, 20 Lipanj 2013 10:44
 
Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora PDF Ispis E-mail
PRENOSIMO IZ MEDIJA:
Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora
Nadmoćna većina koalicije HSS - SDP
 
Bez iznenađenja, u svečanom ugođaju i sa željama za što bolju suradnju na dobrobit Samobora i Samoboraca, protekla je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora, koju je po ovlaštenju Vlade RH sazvala predstojnica Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji, Katarina Belec.
Od 25 vijećničkih mandata u Gradskom vijeću, koalicija HSS-a i SDP-a osvojila je 19, zajednička lista HDZ-a, HSLS-a i HSU-a 5, a jedan mandat lista grupe birača na čelu s Ivanom Vlainićem. Svoje mandate su, zbog nespojivosti s dužnostima koje obavljaju, u mirovanje stavili gradonačelnik Krešo Beljak, njegov zamjenik Željko Stanec i zamjenica Sanja Horvat Iveković, pa su na njihovo mjesto sa zajedničke liste HSS-a i SDP-a došli Miljenko Bišćan, Irena Kapor i Jasenka Skendrović. Mandat je u mirovanje stavio i Josip Berčić s iste liste, a zamijenio ga je Željko Bošković.
Stari – novi predsjednik
Ažurirano Četvrtak, 13 Lipanj 2013 08:27
Više...
 
Objava rezultata lokalnih izbora PDF Ispis E-mail

Krešo Beljak i iduće će četiri godine biti gradonačelnik Samobora. Već u prvom izbornom krugu ostvario je uvjerljivu pobjedu, osvojivši 66,11% glasova birača.

Po sabranim rezultatima slijede Tomislav Masten 16,77%, Ivan Vlainić 8,10%, Branka Čelar 3,12% glasova, a najslabiji rezultat postigao je Jug Puljizević s 2,73% glasova.
Krešo Beljak bio je vidljivo zadovoljan, ali ne i euforičan.
- Očekivali smo otprilike ovakav rezultat. Ankete, koje nismo htjeli pokazivati našim biračima, kako ne bi pomislili da je “sve gotovo” i na dan izbora ostali kod kuće, ukazivale su na to. No, ovo je samo jedna etapa. Sutra je novi radni dan. Vremena za velika slavlja nema – kratko je izjavio Beljak.
 
Gradsko vijeće Grada Samobora činit će HSS-SDP s 19 vijećnika (57% glasova), HDZ-HSLS-HSU s 5 (17,04% glasova) i lista Ivana Vlainića s 1 vijećnikom (5,97% glasova). Ostale kandidacijske liste nisu prešle izborni prag.
 
VIJEĆE MJESNOG ODBORA RAKOV POTOK činiti će:
  • 3 vječnika SDP-a (30,6%),
  • 2 vječnika Nezavisne liste (20,2%),
  • 2 vječnika HSS (18,2%) i
  • po 1 vječnik HDZ-HSU (16,9%) i HNS-a (14,0%)

 


 
Ažurirano Ponedjeljak, 20 Svibanj 2013 13:19
 
Predizborni skup HSS-a i SDP-a PDF Ispis E-mail
Predizborni skup HSS-a i SDP-a
Svi na izbore i glas za nas!
Samoborski HSS i SDP te njihov kandidat za gradonačelnika Krešo Beljak, okupljanjem na Trgu Matice hrvatske, 16. su svibnja poslali još jednu predizbornu poruku Samoborcima.
Velik broj članova stranaka, volontera koji su sudjelovali u kampanji i, naravno, njihovih birača, uživao je u besplatnoj kotlovini, ćevapima te vinu i pivu.
Krešo Beljak zahvalio je svima na dosadašnjoj podršci u kampanji i uloženom trudu i pozvao sve građane, kako priliči, da glasaju za njih.
Završni predizborni skup koalicije HSS i SDP održat će se u petak, 17. svibnja, u Lugu. PRIDRUŽITE NAM SE!
R.Š.
FOTO: Krešo Beljak i Željko Žarko uvjereni su da su dobro "zakuhali" koaliciju i nadaju se uvjerljivoj pobjedi

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 12 od 21

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok