Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
NAGRADA GRADA SAMOBORA PDF Ispis E-mail

 

Samoborski gradski vijećnici na svojoj 31. sjednici, održanoj 13. rujna, potvrdili su prijedloge Odbora za dodjelu nagrada i priznanja za ovogodišnje gradske nagrade. Odbor je pomno analizirao sve pristigle prijedloge u tri kategorije nakon raspisanog javnog natječaja.
 
Jednoglasno je prihvaćeno da Nagrada Grada Samobora  pripadne  Dragutinu Maroviću!
 

Ažurirano Utorak, 18 Rujan 2012 10:50
 
Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Samobora u 2012. godini PDF Ispis E-mail

Na temelju članka 19. Odluke o javnim priznanjima Grada Samobora (Službene vijesti Grada Samobora br. 6/04, 6/04 i 9/11), Odbor za dodjelu nagrada i priznanja Gradskog vijeća Grada Samobora na svojoj 8. sjednici održanoj dana 12. lipnja 2012. godine raspisuje Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Samobora u 2012. godini.

Prijedlozi se podnose Odboru za dodjelu nagrada i priznanja Grada Samobora, Samobor, Trg kralja Tomislava 5, do 23. srpnja 2012. godine.

Tekst natječaja možete pročitati ovdje !


Ažurirano Utorak, 03 Srpanj 2012 10:33
 
MINISTAR MARAS POSJETIO JE RAKOV POTOK PDF Ispis E-mail

14.06.2012. posjetili su nas cijenjeni gosti, ministr poduzetništva i obrta, Gordan Maras, predstavnici lokalne vlasti grada Samobora, gradonačelnik Krešo Beljak i predsjednik Gradskog vijeća Željko Žarko, dopredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Zagreba, Ivana Obada sa suradnicima, predsjednicima i tajnicima prijateljskih Udruženja iz Zagreba, Jastrebarskog i Sesveta.

 
Bili su tu i ravnatelj i pedagog  Srednje strukovne škole u Samoboru, Davor Škiljan i Anita Šimić, te predstavnici Zagrebačke banke Jozo Čakalić i Hrvoje Kotarski, zaduženi za poduzetništvo i partneri firme Brodar, kao i ostali poslovni partneri ove tvrtke,  predsjednik Mjesnog odbora Rakov Potok, Branimir Šiljak i Sanja Horvat Iveković, predsjednica  Povjerenstva za ravnopravnost spolova grada Samobora.
 
Podrška su bili i predstavnici  Udruženja obrtnika Samobor, potpredsjednik Boris Kralj, Marija Komerički i Silva Lamot.
 
Domačin je bio obrt EL MO i tvrtka ELEKTROINŽENJERING BRODAR d.o.o.,vlasnika Željka Brodara, a organizirana je i mala zakuska u prostorima Catering Franja gdje je gospodin Željko Franja priredio domaće specijalitete na kušnju!
 
Bio je ovo dobar način upoznavanja resornog ministra sa radom i životom poduzetnika u Rakovom Potoku, ovoga puta u elektro industriji, a Željko Brodar je predočio samo dio uspješnog poslovnog života! 
 
Primjeri dobre prakse, su dobrodošli i njih treba podržati, kako je naglasio gradonačelnik Samobora jer ovakvi poduzetnici su garancija za dobru budućnost naše zemlje, a osobito grada Samobora i okolice.
 
   
  

Ažurirano Srijeda, 20 Lipanj 2012 09:03
 
Prvakinja SVJETSKOG KUPA iz Rakovog Potoka PDF Ispis E-mail

Marija Frklić rođena 14.5.1998. u Zagrebu, bavi se Kyokoshin karateom od 2007. godine. Kyokoshinkai je karete stil kojeg je formirao i dobio ime po japanskom kaligrafskom znaku *kanji *koji se obavezno nosi na prednjoj strani kimona i znači "kykoshinkai". 

Sastoji se od 3 osobine:
  • *Kyoku*  znači maksimalno
  • *Shin* znači istina
  • *Kai* znači društvo
 
U Kyokoshin karateu se primjenjuje natjecanje tipa <<knock down>> tj.pobjednik je onaj koji obori, nokautira protivnika.U sportskom karateu pravila su daleko blaža, udarci se samo naznačuju. Trenira 6 pua tjedno u klubu Mas.Oyama Strmec koji je jedan od trofejnijih klubova uregiji. Položila je za zeleni pojas (3.kyu) 01.2012.
 
Treninzi karatea su zanimljivi, trenira se um, snaga i kate(redanje blokova, udaraca, obrambenih i napadačkih tehnika). Sjećanje na sam početak vežu je uz 1.turnir u Sisku  kada je osjetila taj do tada nepoznati osjećaj u tijelu(tremu), ali i zadovoljstvo pobjede. Odlučila seza  karate. Odlična je učenica, svoje slobodno vrijeme prvo posvećeje školskim obavezama. Roditelji su joj velika podrška. Voze je, mijenjaju smjene, prilogođavaju se njenom rasporedu školei karatea.
 
Nagrada za nabolju mladu sportašicu grada Svete Nedjelje, te nominacija sportašice do 15. godine  Zagrebačke županije čini je Ponosnom, ali nameće i veliku odgovornost jer zna da mora biti još bolja kako bih opravdala tu laskavu titulu. Ujedno joj daje poticaj da se i u tom "malom"sportu prate rezultati nas sportaša.
 

Ažurirano Utorak, 19 Lipanj 2012 09:05
 
PROSLAVA DANA RAKOVOG POTOKA PDF Ispis E-mail

 

sa poštovanjem,
Predsjednik VMO
 
Branimir Šiljak

 
UČENICI OSNOVNE ŠKOLE SAMOBOR I OSNOVNE ŠKOLE MILANA LANGA IZ BREGANE U POSJETU OBRTNIČKIM RADIONICAMA PDF Ispis E-mail

Udruženje obrtnika Samobor organiziralo je 24.05.2012. posjet 50-ero učenika Osnovne škole Samobor i Osnovne škole Milana Langa iz Bregane, radionicama u cilju upoznavanja rada u njima, te stručne prezentacije od strane vlasnika.

Više možete pročitati OVDJE.


Ažurirano Srijeda, 06 Lipanj 2012 17:06
 
Uređenje crkve Srca Isusovog u Rakovom Potoku ... PDF Ispis E-mail

 

Mještani su obojili crkvu iznutra, a sad čekamo da Gradonačelnik Krešo Beljak ispuni obečanje i odobri sredstva za materijal tako da možemo, opet dobrovoljnim radom, obojiti crkvu i izvana!
 
Hvala Gradonačelniku!
 
   
  
 

Ažurirano Utorak, 08 Svibanj 2012 14:20
 
Uređenje crkve Srca Isusovog u Rakovom Potoku! PDF Ispis E-mail

 

Mještani Rakovog Potoka uz pomoć Mjesnog Odbora pristupili su uređenju crkve!
 
Nakon bojanja unutrašnjosti prekrasne nam crkve vjerujemo da će dobrotvori pomoći i za bojanje izvana!
 
     
 

Ažurirano Četvrtak, 03 Svibanj 2012 12:41
 
Uskrsna čestitka PDF Ispis E-mail

 

Poštovani Mještani !

Neka Vam kuća u veselju blista i sretno vam uskrsnuće Krista!
Kao praznik životnog začetka, ostale sreće i napretka!
 
Sretan Uskrs!
 
Ugodne  i vesele praznike želi Vam,
 
Predsjednik VMO Rakov Potok
 
Branimir Šiljak

Ažurirano Petak, 06 Travanj 2012 22:20
 
Nagrade najboljima na ovogodišnjem Proljetnom sajmu PDF Ispis E-mail

 

Gradna ima najbolju kotlovinu, a Braslovje češnofku
 
Tijekom prvog dana 8. Samoborskog proljetnog sajma održan je i Festival kotlovine u Kleščićevoj ulici. Tamo su se u prijepodnevnim satima ekipe susjednih gradova i ekipa Samobora te 15-ak samoborskih mjesnih odbora natjecale u pripremanju najbolje kotlovine, a o pobjedniku je odlučivalo stručno prosudbeno povjerenstvo, koje su činili Milinko Perković (predsjednik), Tomislav Špiček i Renata Kruhan. Nakon što je obišlo sve ekipe i probalo njihove kotlovine, povjerenstvo je prvu nagradu dodijelilo MO Gradna, drugu MO Domaslovec, a treće MO Bregana.
Predsjednik povjerenstva Milinko Perković rekao nam je da je postignut velik napredak u odnosu na prošlu godinu, jer su svega tri ekipe odstupile od pravila pripremanja dodajući pripavke koji nisu propisani. Dodao je da su generalno kotlovine kvalitetno bolje od prošlogodišnjih, a da su o pobjedniku zaista odlučivale nijanse. 
 
I Festival češnofke drugog dana Sajma imao je natjecateljski karakter, jer su se samoborski mjesni odbori nadmetali tko je najbolje pripremio tradicionalnu češnofku. Prosudbeno povjerenstvo (Dubravko Viduč, Krunoslav Znika i Tomislav Skendrović) nakon obilaska svih štandova i vijećanja odlučilo je da prva nagrada pripadne MO Braslovje, druga MO Podvrh, a treća MO Velika Rakovica. Kao i na Festivalu kotlovine, nagrađenima su pripali prigodni paketi Limarije Sebastijan.
 
 

Ažurirano Petak, 06 Travanj 2012 22:17
 
Samoborski sajam PDF Ispis E-mail

 

Dragi naši mještani,
 
MO Rakov Potok i  Kud “Rakov Potok” pozivaju vas da nam se pridružite na 8. Samoborskom proljetnom sajmu koji će se održati 31.ožujka i 1. travnja na Trgu kralja Tomislava u Samoboru.
 
Kao što vam je poznato ta manifestacija provodi se već osmu godinu i predstavlja tradicijske obrte i udruge kao što su: kristalobrusači, proizvođači tradicijskog nakita i rukotvorina, licitari, medičari, samoborske kremšnite, samoborski bermet i muštarda, sir, med, domaća vina, rudarska greblica, proizvodi od ljekovitog bilja, voćne rakije i likeri, češnovke, kotlovina i Samoborska salama te ostali autohtoni mesni proizvodi, kao dio jedinstvene kulturne i gastroenološke ponude.
 
Kud “Rakov Potok” predstavit će se plesom i pjesmom, a naš MO pripremit će za sve vas gastronomske delicije koje će vam se sigurno dopasti.
 
Očekujemo vas ovog vikenda kako bismo radosno i zajedno krenuli u susret proljeću, prijateljstvu i zajedništvu. 
 

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 17 od 23

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok