Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
Ivanjski kres PDF Ispis E-mail

Nastojeći očuvati i promicati stare običaje, članovi Kud-a Rakov Potok i MO-a i ove su se godine okupili da proslave rađanje Svetog Ivana Krstitelja. Tradicija paljenja Ivanjskih vatri koja se prema nekim dokumentima spominje još od početka 18. stoljeća, duboko je ukorijenjena u običaje ovog kraja.

Uz glazbu, gurmanske delicije i dobru kapljicu na dobro rapoloženje nije se trebalo čekati. Sve nas čvrsto povezuje naša tradicija, naša baština i naša povijest, a njihovo očuvanje i prenošenje na mlade naša je zadaća koja sigurno pridonosi stvaranju zajedništva. Bila je to još jednom čarobna predstava svjetla koje obasjava noćno nebo i sve sudionike puni osjećajem prisutnosti Svevišnjega.

 

Slike provjerite u našoj galeriji

 


Ažurirano Utorak, 28 Lipanj 2011 11:31
 
Uskoro u nove humanitarne akcije PDF Ispis E-mail

U okviru Tjedna udruga u Zagrebu nastupili i članovi folklorne sekcije KUD-a Rakov Potok
 

 

Članovi folklorne sekcije KUD-a Rakov Potok sudjelovali su na ovogodišnjem Tjednu udruga koji se od 13. do 17. lipnja održavao u Zagrebu. Riječ je o manifestaciji koja se odražava već jedanaesti put, ove godine u duhu Europske godine volontiranja. Budući da su volonteri važna karika u djelovanju udruga njihovi su se članovi okupili kako bi predstavili svoj rad, izmijenili iskustva i dogovorili na koji način jos više pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Članovi folklorne sekcije KUD-a Rakov Potok pridružili su se događanjima u prekrasnom ambijentu na Trgu Nikole Šubića Zrinskog. Koreografiju Tri koraka sim, tri koraka tam i scenu pripremila je Ivana Petravić, a glazbu je obradio prof. Miroslav Hriberski. Treba svakako napomenuti da su i ovaj puta Kud-u "Rakov Potok" priskočili u pomoć svirači Tamburaškog orkestra iz Strmca kojima zahvaljujemo što su nam se i ovaj puta pridružili i što nam pomažu od početka osnivanja naše udruge.

Treba podsjetiti da je svoje humanitarno djelovanje prošle godine počelo i Amatersko kazalište za djecu Bajka, koje djeluje u okviru KUD-a Rakov Potok, posjetom Domu za djecu bez roditeljske skrbi u Nazorovoj u Zagrebu.

Ova aktivnost morala je, nažalost, biti prekinuta zbog oskudnih materijalnih resursa, no zahvaljujući Gradu Zagrebu i tvrtki Deloitte Savjetodavne Usluge u rujnu se ipak očekuje nastavak aktivnosti i to posjetom Udruzi za djecu koja boluju od Downovog sindroma.

Kako najavljuju u KUD-u Rakov Potok, nastavit će se s posjetima sličnim institucijama, bolnicama, domovima, kako bi donijeli barem malo radosti onima koje život nije mazio i koji bi rado živjeli kao njihovi vršnjaci.


Ažurirano Ponedjeljak, 18 Srpanj 2011 17:16
 
Radovi u Rakovom Potoku PDF Ispis E-mail

Završen je još jedan dio nogostupa u Samoborskoj ulici! Slijedi rekonstrukcija i proširenje mosta te nastavak nogostupa! Polako ali sigurno naše mjesto poprima urbani izgled !

 

 


Ažurirano Petak, 10 Lipanj 2011 13:13
 
Tribina gradonačelnika u Rakovom Potoku PDF Ispis E-mail

DANA  13.05. 2011. Tribina gradonačelnika u Rakovom Potoku

 
 
Izuzetno pozitivni dojmovi s terena i veliki interes stanovnika samoborskih mjesnih odbora, razlog su nastavka održavanja tribina za građane na terenu. I ove godine 13.05. SVIBNJA stanovnici mjesnog odbora Rakov Potok  imat će priliku gradonačelniku Kreši Beljaku i njegovim suradnicima postavljati pitanja i ukazati na probleme koji ih muče.

Tribina će se odražavati s početkom u 20:00 sati, 13.05. u društvenom domu Rakov Potok
 


Ažurirano Srijeda, 11 Svibanj 2011 10:03
 
Premijera kazališta Feniks, Kud-a Rakov Potok PDF Ispis E-mail


Ažurirano Srijeda, 06 Travanj 2011 21:11
 
Dječja proljetna rapsodijs PDF Ispis E-mail

FESTIVAL DRAMSKIH IGROKAZA ZA DJECU

 

AMATERSKO KAZALIŠTE BAJKA KUD-a „Rakov Potok“

 

DJEČJA PROLJETNA RAPSODIJA

 

 

Subota, 19.ožujka 2011. u 16:00 h

DRUŠTVENI DOM, Karlovačka 118, Rakov Potok

 


Ažurirano Srijeda, 16 Ožujak 2011 10:54
 
185. fašnička povorka PDF Ispis E-mail

POŠTOVANI MJEŠTANI RAKOVOG POTOKA!

 

Pozivamo Vas da nam se pridružite u  185. fašničkoj povorci u Nedelju u 15 sati na glavnom trgu u Samoboru!

 

Evo kako su tekle pripreme:

 

 


Ažurirano Petak, 25 Veljača 2011 15:55
 
TURNIR MJEŠTANA U BELOTU PDF Ispis E-mail

Poštovani mještani Rakovog Potoka,

Ponukani malonogometnim turnirom ulica koji smo organizirali prošle godine, odlučili smo i u ovom zimskom periodu pronaći način da se malo kao mještani družimo i dobro zabavimo.

Nogometni klub Rakov Potok, 19.02.2011. u našem društvenom domu organizirati će turnir u Belotu, samo za mještane Rakovog Potoka.

Pozivamo sve one bez obzira na spol i starosnu dob, koji su se voljni malo družiti i zabavljati sa svojim sumještanima, da dođu u 17:00 u prostirju našeg društvenog doma, te prijave sebe i svog partnera za popularnu kartašku igru.

Kotizacija po paru iznositi će 100,00 kn.

Način i pravila turnira odrediti ćemo nakon što vidimo koliko imamo prijavljenih parova.

Osnovno pravilo je da se igra na dvije dobivene partije, a par koji je izgubio plaća piće koje je servirano tokom igre.

Za vrijeme trajanja turnira, zamoliti ćemo sve mještane da izbjegavaju pušenje unutar prostorija društvenog doma.Poslije svakog kartaškog kruga biti će pauza, koju će pušaći moći iskoristiti za svoj užitak.

Isto tako sredinom turnira biti će nešto veća pauza radi konzumiranja hrane, koja je uračunata u iznos kotizacije.

 

Pobjednicima turnira biti će uručena simbolična nagrada, jer sam turnir organiziramo prvenstveno radi druženja i zabave naših mještana.

Prihod od prodaje pića, biti će položen u blagajnu kluba, kao financijska pomoć za budući rad.

Još jednom pozivamo sve koji su spremni na zabavu i druženje, te su voljni pomoći   klubu u daljnjem radu, da u Subotu , 19.2.2011. dođu u naš društveni dom.

Svima želimo prvenstveno dobru zabavu i da se ugodno osjećaju, no neće na odmet biti ako zaželimo i sreću prilikom dijeljenja karata.

 

Srdačan i športski pozdrav,

NK “ RAKOV  POTOK”


Ažurirano Utorak, 15 Veljača 2011 14:51
 
Pasivnom kućom do manje komunalne naknade PDF Ispis E-mail

Prošlog tjedna Samobor je bio domaćin trodnevne radionice koja se održala u sklopu međunarodnog projekta Intense. Pored Samobora u projektu sudjeluju gradovi iz 12 zemalja srednje i istočne Europe, a cilj je naučiti kako uštedjeti energiju u stambenim objektima, što je sve potrebno za izgradnju pasivnih kuća te na koji način navedeno primijeniti u praksi, a u skladu s legislativom Europske unije.

 

 

Radionice su bile zatvorene za javnost, a na njima je sudjelovalo četrdesetak polaznika iz inozemstva te četvero iz Samobora. U Gradu već imaju spremnu komunikacijsku strategiju, a s informiranjem javnosti krenut će se čim Gradsko vijeće usvoji komunikacijski plan. Konačni cilj je informirati građane o načinima gradnje i adaptiranja stambenih objekata u svrhu očuvanja što veće količine energije, a kako bi dodatno potaknuli građane na gradnju pasivnih kuća i štednju energije, u Gradu su već ranije donijeli odluku kojom se zainteresiranima izlazi u susret. Naime, svi oni koji se odluče na takav potez plaćat će smanjenu komunalnu naknadu i to u iznosu od 25-50%.


Ažurirano Srijeda, 16 Veljača 2011 10:56
 
ODRŽAN ZBOR GRAĐANA U RAKOVOM POTOKU PDF Ispis E-mail

U subotu, 15. siječnja, Vijeće mjesnog odbora Rakov Potok, u društvenom domu održalo je Zbor građana. Okupilo se tek 50-ak građana. " Bez obzira što smo poduzeli sve mjere da u svaku kuću dostavimo info listić i poziv, ljudi se baš nisu odazvali, došlo je 45 ljudi. Oni su zainteresirani za radove u mjestu u kojem žive te su dali zanimljive prijedloge" – rekao je predsjednik Vijeća mjesnog odbora, Branimir Šiljak.

 

Osim prijedloga građana, na sastanku se moglo čuti što je sve napravljeno u protekloj godini te koji su planovi za 2011. U uređenje Rakovog Potoka prošle godine uloženo je milijun i 400 tisuća kuna. "Izdvojio bih izgradnju nogostupa u dužini od 355 metara na Samoborskoj cesti i izgradnju oborinskih voda, asfaltiranje cesta "Cerje i Balaška". Dosta smo toga napravili i bili bismo sretni kad bi to mogli ponoviti ove godine" - istaknuo je Šiljak.

U ovoj godini u Rakovom Potoku planiraju izgraditi nogostup sve do Karlovačke ceste i popraviti dva dotrajala jednosmjerna mosta na Samoborskoj cesti. Vijeće mjesnog odbora planirano će nastojati realizirati u suradnji s gradonačelnikom Krešom Beljakom, predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Žarko i koordinatorom za mjesne odbore Petrom Grgečićem koji su prisustvovali subotnjem sastanku.

"Gradonačelnik i njegovi suradnici obećali su da će probati sve da ostvarimo planove. Što se tiče proširenja društvenog doma , obzirom da je premali za sve aktivnosti koje provodi KUD , mažoretkinje, umirovljenici i ostali, postoji ideja o izradi projekta kojim bi aplicirali na natječaje EU. Također u njega bi ugradili i izgradnju nove škole i dvorane. To je ambiciozan plan koji zahtjeva dosta sredstava i dobru pripremu. Mi smo krenuli s idejom vidjet ćemo kako će to završiti" - kaže Šiljak.

U ovoj godini mjesni odbor Rakov Potok za provedbu svojih planova dobio je 144 tisuće proračunskih kuna. Zainteresirani građani rad mjesnog odbora mogu pratiti na web adresi www.rakov-potok.hr, a svoje prijedloge, kritike i upite mogu u pisanom obliku ubaciti u sandučić postavljen na društvenom domu u Rakovom Potoku ili poslati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

PREUZETO SA RADIO SAMOBORA


Ažurirano Ponedjeljak, 07 Veljača 2011 11:04
 
OBAVIJEST PDF Ispis E-mail

Poštovani (su)mještani Rakovog Potoka

Živimo u doba brzih informacija što se dešava na drugom kraju planete ali često puta ne znamo što se dešava kod nas doma, odnosno u ovom slučaju u našem mjestu, Rakov Potok, koji (srećom) nije dovoljno zanimljiv javnim glasilima tipa novine, radio, televizija… a kako se, još uvijek, manji dio mještana služi internetom i e-mailom, ovim Vas  putem obavještavamo o nekoliko detalja u našem mjestu.

 

Kako bi što brže i kvalitetnije članovi VMO Rakov Potok dolazili do informacija i da bi se što prije moglo prići rješavanju problema koji nastaju na području Rakov Potok, a i vi znali kome se obratiti, Vijećnici su na slijedeći način podijelili „zaduženja“

 • gosp. Davorin Stipetić (kontakt091 887 13 73) i Vladimir Lasić (kontakt 091 200 2633) - Okićka, Balaška i ostale ulice u okruženju
 • gosp. Drago Marović (S)( kontakt 098 9279 791) i gđa. Irena Marović (kontakt 098 827 343)  ulice Marovići I i Marovići II
 • gosp. Darko Imprić (kontakt 091 79 555 64)i Zlatko Korenčić (6586049)

Karlovačka na brijegu i okolne ulice

 • gosp. Ivan Babić (kontakt 098 479 488)- Karlovačka i Školska ulica
 • gosp. Stjepan Brodar( kontakt 098 234 754)i Ivica Horvatinčić - Samoborska ulica i odvojci

Na društvenom domu u Rakov Potoku postavljen je sandučić u koji se također može ubaciti pismo s vašim prijedlozima, kritikama, upitima i svime što vas interesira u vezi našeg mjesnog odbora. Isto to može se učiniti i preko maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Za bolje informiranje pokrenuli smo i web stranicu www.rakov-potok.hr

 

Vijeće mjesnog odbora je do sada na dnevnom redu imalo pregršt  tema od kojih izdvajamo komunalne radove:

 • Ocjevljene-uređenje oborinskih voda uz Perićev put 55 m, Jaklenčev put 50 + 17 m, Poljoprivredni put 65 m, 50 m Obadov put te 12 m u Samoborskoj ulici!
 • Zatim,uređeno je parkiralište kod vrtića te uređen nogostup uz rješavanje oborinskih voda  i proširenja Samoborske ceste u dužini 355 m od vrtića Franja do parkirališta Holetić!
 • Uvedena je voda u Težakovom i Bregančevom putu
 • Asfaltirane su ulice Cerje i Balaška,
 • Uređeno je i prošireno mjesno groblje
 • Izdvajamo uspješan rad KUD-a Rakov Potok koji nam je priredio dosta zanimljivih nastupa. Kazalište Feniks predstavilo se i samoborskoj publici, a na Božićnoj priredbi po prvi put predstavila se folklorna sekcija i Tamburaški orkestar. Bila nam je čast i posebno zadovoljstvo pozdraviti tom prilikom Krešu Beljaka, gradonačelnika Samobora. Kud Rakov Potok i dalje će nastaviti rad na stvaranju identiteta našeg mjesta.
 • Zatim, za nogometni klub otkupljeno je zemljište za proširenje nogometnog igrališta!
 • Motokros klub TRP i tokom 2010 godine niže uspjehe! Članovi kluba osvojili su:  po treći puta za redom I mjesto u državi , I mjesto u kupu Hrvatske u motocrossu i supercrossu te su postali  Županijski prvaci. Osvojili su i priznanje za najbolju organizaciju međunarodne utrke -priznanje dodjeljuje krovna organizacija: Hrvatski Motociklistički Savez. Osnivana je i motocross škola za sve uzraste a najviše se tome vesele vozaći od 5 do 7godina! Organizirali su i dodjelu priznanja za najbolje sportaše i klubove za prvenstvo države.
 • Zatim, napravljen je prijedlog  nadogradnje/izgradnje Društvenog doma Rakov Potok !

ali o svemu tome punu informaciju možete dobiti na Zboru mještana koji će se održati  u društvenom domu 15.01.2011, u 18,00h      

 

SRDAČAN POZDRAV

 

Predsjednik VMO        

Branimir Šiljak


Ažurirano Srijeda, 12 Siječanj 2011 15:30
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 18 od 21

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok