Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
Božić u Rakovom Potoku PDF Ispis E-mail

U nedjelju 12. prosinca, Kud Rakov Potok priredio je Božićnu priredbu Radujte se narodi kako bismo proslavili nadolazeće blagdane. Bila nam je velika čast i posebno zadovoljstvo što nam se tom prigodom pridružio Krešo Beljak, gradonačelnik Samobora.

Po prvi puta vidjeli smo toga dana našu folklornu sekciju i čuli prve zvukove Tamburaškog orkestra “Rakov Potok”. Nakon ovih prvih uspješnih koraka, čeka nas naravno još mnogo rada dok nas naši svirači budu mogli pratiti na nastupima. Do tada, još jednom velika hvala našim prijateljima iz Strmca koji su nam i ovaj puta pritekli u pomoć.

 


Ažurirano Petak, 24 Prosinac 2010 09:30
 
Obilazak MO Rakov Potok PDF Ispis E-mail


Ažurirano Petak, 03 Prosinac 2010 10:05
 
Asfaltiranje nakon 35 godina ... PDF Ispis E-mail

U subotu 13.11. iznenada se pojavio stroj i ljudi te je krenulo asfaltiranje ulica Cerje i Balaška!  Predivan osječaj nakon 35 godina uspjeli smo asfaltirati još dvije ulice u Rakovom Potoku! Ovime se završavaju ovogodišnji radovi u mjestu! Na redu je proračun za 2011 godinu i nastojanje da se u idućoj godini izgradi i uredi još pločnika, puteva i ocijeve kritćni putevi!

 


Ažurirano Ponedjeljak, 15 Studeni 2010 19:28
 
Radovi u Rakovom Potoku za ovu sezonu bliže se kraju! PDF Ispis E-mail

Radovi u Rakovom Potoku za ovu sezonu bliže se kraju! Ostalo je dovršiti asfaltiranje ulica Balaška i Cerje gdje poduzeće TRP izvodi pripremu za asfaltiranje! Poduzeće Hvar koje izvodi završne radove najavilo je mogućnost asfaltiranja za 11.10. pa je ekipa TRP-a radila i po kiši kako bi stigli uvaljati kameni tampon!

 


Ažurirano Ponedjeljak, 15 Studeni 2010 19:13
 
Nogostupom i do Karlovačke ceste PDF Ispis E-mail

U Rakovom Potoku okončali su prvu fazu gradnje nogostupa u Samoborskoj ulici, a učinjeno su obišli zamjenici gradonačelnika Željko Stanec i Hrvoje Frankić, predsjednik Gradskog vijeća Željko Žarko i njihovi suradnici, a dočekali su ih predstavnici Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok, predvođeni predsjednikom Branimirom Šiljkom, te tamošnji mještani.

Po obilasku, predsjednik mjesnog odbora Branimir Šiljak rekao je kako je gradnja prve faze 355 metara nogostupa od vrtića do autobusne stanice napravljena prvenstveno zbog sigurnosti djece, ali i svih ostalih sudionika u prometu. Napravljeno je i parkiralište uz vrtić kako bi djeca mogla sigurno izlaziti iz vozila. U planu je taj nogostup nastaviti sve do Karlovačke ceste (još oko 1500 metara). Istaknuo je Šiljak i veliku pomoć koju im je osigurala sadašnja koalicija u Gradu Samoboru, kao i pomoć svim mjesnim odborima.

Mjesni odbor Rakov Potok bio je vrlo aktivan u proteklom razdoblju pa su, primjerice, završeni radovi na uređenju mjesnog groblja, no Branimir Šiljak ističe da to nije zasluga samo sadašnjeg Vijeća mjesnog odbora, već svih građana, kao i prijašnjeg vijeća, čiji su članovi pomagali svojim iskustvom. U sljedećoj godini planiraju, uz dovršetak nogostupa, popravak dva mosta u Samoborskoj ulici i uređenje oborinske odvodnje, a nogostup bi se uređivao i na dijelu Okićke ulice te postavio semafor na križanju Okićke i Karlovačke.

Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec rekao je da Grad vodi brigu o svojim dijelovima, s namjerom da se jednako razvijaju svi mjesni odbori te da je interes ove gradske uprave da se ti odnosi izbalansiraju. Potvrdio je da već stižu novi zahtjevi za komunalne akcije za kraj ove i sljedeću godinu, a unatoč recesijskim vremenima, ističe, Grad iznalazi sredstva u okviru svojih trenutnih mogućnosti da se naprave potrebni radovi po odborima. Za parkiralište i 355 metara nogostupa ukupno je osigurano oko 300.000 kuna.

 


 

 

Preuzeto sa weba grada Samobora


Ažurirano Petak, 29 Listopad 2010 20:36
 
Jesen u Rakovom Potoku PDF Ispis E-mail

 

 


Ažurirano Četvrtak, 14 Listopad 2010 10:43
 
Radovi PDF Ispis E-mail

Gradnja nogostupa u mjesnom odboru

Sigurnije hodanje čeka pješake Mjesnog odbora Rakov potok, gdje je u Samoborskoj ulici u tijeku gradnja 350 metara nogostupa s oborinskom odvodnjom. Radove izvodi tvrtka Hvar d.o.o., a njihov završetak očekuje se do 15. listopada, javljaju iz Ureda za komunalne poslove.

 

  

 


Ažurirano Ponedjeljak, 11 Listopad 2010 20:51
 
Školarci PDF Ispis E-mail

D. Fabek: Neka idu u područnu školu
Po zakonu, Samobor učenicima nije obvezan plaćati prijevoz do matične škole ako u njihovu mjestu postoji područna.– Devetero djece iz Rakovog Potoka do svoje škole u Sv. Martinu pod Okićem mora pješačiti prometnom Karlovačkom jer im Grad ne želi plaćati prijevoz školskim autobusom – požalio se Gradskom vijeću vijećnik Zlatko Korenčić (HNS).

Zabrinuti za sigurnost djece koja, ne žele li sami plaćati skupu kartu, dnevno uz opasnu prometnicu propješače i do dva i pol kilometra, obratili smo se pročelniku za društvene djelatnosti Damiru Fabeku:

– Grad tim učenicima, po zakonu, nije dužan plaćati prijevoz jer u Rakovom Potoku postoji područna škola koju mogu pohađati. Prijevoz bi Grad godišnje stajao 45.000 kuna, a djeci ne bi donio ništa dobra. Nastava u područnoj školi zbog manjeg je broja učenika u razredu ionako kvalitetnija – objašnjava Fabek i dodaje da će Grad prijevoz učenicima plaćati tek kada krenu u više razrede kojih u područnoj školi nema.

 


Ažurirano Ponedjeljak, 11 Listopad 2010 20:52
 
Na koncertu sa predsjednikom PDF Ispis E-mail

Predsjednica našeg kuda Ksenija Jaklenec prisustvovala je koncertu Zagrebačke filharmonije u Franjevačkoj crkvi u Samoboru koji je održan u okviru 35. Samoborske glazbene jeseni.

Na koncertu je nazočio i pokrovitelj festivala predsjednik Republike Ivo Josipović. Bila je velika čast i posebno zadovoljstvo pozdraviti predsjednika, francuskog ambasadora  i ostale ugledne goste. S tog događanja za sjećanje nam ostaje fotografija i obećanje da će biti još mnogo sličnih susreta kojima će se naš predsjednik vrlo rado pridružiti.

 


Ažurirano Srijeda, 06 Listopad 2010 08:37
 
Gospon lovac PDF Ispis E-mail

Kazalište Feniks Kuda “Rakov Potok” još je jednom prikazalo, 24. rujna, svoju predstavu Gospon lovac. Bila nam je velika čast i posebno zadovoljstvo pozdraviti tom prilikom gospodina Vladimira Gerića, kazališnog redatelja, prevoditelja s devet jezika i ovogodišnjeg dobitnika nagrade Vladimir Nazora za životno djelo.

 

Lovac Geric

 

Pohvale za naš rad predstavljaju veliku motivaciju za sve nas, a savjete i primjedbe svakako ćemo slijediti kako bismo bili još bolji.


Ažurirano Petak, 01 Listopad 2010 14:35
 
SEMAFORIZACIJA KRIŽANJA OKIĆKE I STARE KARLOVAČKE CESTE PDF Ispis E-mail

Kako bi se povećala sigurnost na dionici stare Karlovačke ceste (kojom se nakon obnove višestruko povećao promet), mjesni odbori Rakov Potok, Galgovo, Drežnik Podokićki, Sveti Martin pod Okićem i Horvati uputili su zahtjev gradonačelniku Grada Samobora Kreši Beljaku za hitnu ugradnju semafora na raskrižju Karlovačke ceste i Okićke ulice u Rakovom Potoku.

 

 
Navedeno raskrižje državne ceste D1 s lokalnom cestom Galgovo – Rakov Potok obilježeno je horizontalnom i vertikalnom prometnom signalizacijom za kanaliziranje križanja i pješačkih prijelaza te svjetlosnom signalizacijom za upozorenje. No, unatoč tome, učestalo se krši propisano ograničenje brzine, a nerijetko se stvaraju i kolone vozila zbog otežanog uključivanja u promet iz smjera Okićke ulice.
 

Ažurirano Srijeda, 01 Rujan 2010 14:18
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 20 od 21

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok