Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
Na koncertu sa predsjednikom PDF Ispis E-mail

Predsjednica našeg kuda Ksenija Jaklenec prisustvovala je koncertu Zagrebačke filharmonije u Franjevačkoj crkvi u Samoboru koji je održan u okviru 35. Samoborske glazbene jeseni.

Na koncertu je nazočio i pokrovitelj festivala predsjednik Republike Ivo Josipović. Bila je velika čast i posebno zadovoljstvo pozdraviti predsjednika, francuskog ambasadora  i ostale ugledne goste. S tog događanja za sjećanje nam ostaje fotografija i obećanje da će biti još mnogo sličnih susreta kojima će se naš predsjednik vrlo rado pridružiti.

 


Ažurirano Srijeda, 06 Listopad 2010 08:37
 
Gospon lovac PDF Ispis E-mail

Kazalište Feniks Kuda “Rakov Potok” još je jednom prikazalo, 24. rujna, svoju predstavu Gospon lovac. Bila nam je velika čast i posebno zadovoljstvo pozdraviti tom prilikom gospodina Vladimira Gerića, kazališnog redatelja, prevoditelja s devet jezika i ovogodišnjeg dobitnika nagrade Vladimir Nazora za životno djelo.

 

Lovac Geric

 

Pohvale za naš rad predstavljaju veliku motivaciju za sve nas, a savjete i primjedbe svakako ćemo slijediti kako bismo bili još bolji.


Ažurirano Petak, 01 Listopad 2010 14:35
 
SEMAFORIZACIJA KRIŽANJA OKIĆKE I STARE KARLOVAČKE CESTE PDF Ispis E-mail

Kako bi se povećala sigurnost na dionici stare Karlovačke ceste (kojom se nakon obnove višestruko povećao promet), mjesni odbori Rakov Potok, Galgovo, Drežnik Podokićki, Sveti Martin pod Okićem i Horvati uputili su zahtjev gradonačelniku Grada Samobora Kreši Beljaku za hitnu ugradnju semafora na raskrižju Karlovačke ceste i Okićke ulice u Rakovom Potoku.

 

 
Navedeno raskrižje državne ceste D1 s lokalnom cestom Galgovo – Rakov Potok obilježeno je horizontalnom i vertikalnom prometnom signalizacijom za kanaliziranje križanja i pješačkih prijelaza te svjetlosnom signalizacijom za upozorenje. No, unatoč tome, učestalo se krši propisano ograničenje brzine, a nerijetko se stvaraju i kolone vozila zbog otežanog uključivanja u promet iz smjera Okićke ulice.
 

Ažurirano Srijeda, 01 Rujan 2010 14:18
 
Subota je bila radna! PDF Ispis E-mail

Subota je bila radna! Izvedeno je asfaltiranje staza po groblju i platoa ispred mrtvačnice!

Ovaj veliki i zahtjevan posao priveden je kraju u dogovorenom roku unatoć proširenju posla! Investitir MO Rakov Potok i MO Horvati izuzetno su zadovoljni kvalitetom izvedenih radova!

Izvođaču, TRP Marović, ostalo je poravnati bankine i travnjak oko križa što će biti dovršeno slijedećeg tjedna!

Slike možete vidjeti n našoj galeriji !


 
Nogometaši MO Rakov Potok šesti! PDF Ispis E-mail

U subotu 21.08.2010. održan je malonogometni turnir mjesnih odbora grada Samobora!

Od dvanest prijavljenih ekipa naši nogometaši bili su u zlatnoj sredine i osvojili lavovskom borbom i odličnim potezima dobrih nogometaša, šesto mjesto!

Čestitamo!

Slike možete vidjeti u našoj galeriji!


 
U Samoboru zaustavljena višestambena izgradnja PDF Ispis E-mail

Gradonačelnik Beljak o višestambenoj izgradnji i problemima u Odjelu za prostorno uređenje

Gradonačelnik Krešo Beljak reagirao je na pojedine medijske natpise i pitanja građana o gradnji višestambenih objekata i doseljavanju novih stanovnika u Samoboru. Istaknuo je da sadašnja gradska uprava, kojoj je on na čelu 14 mjeseci, nije izdala niti jednu građevinsku dozvolu, osim onima koji su lokacijske dozvole dobili prije, a njihov broj je, naveo je, bio popriličan i između dva izborna kruga.
 
- Od kada sam ja gradonačelnik niti jedna jedina stambena zgrada nije dobila dozvolu da krene od početka u gradnju, istaknuo je Beljak te dodao da se bivša garnitira obvezala na pojedinim lokacijama urediti ceste i nogostupe, a u nekim naseljima to je bila obveza investitora, koju oni nisu izvršili pa sada građani vrše pritisak na Grad da se sve uredi.
 
Kao jedan od problema istaknuo je i da su u sadašnjem Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša naslijeđeni kadrovi iz županijskog odjela pa smatra da još uvijek imaju i naslijeđene radne navike iz tog sustava od prije dvije godine te da, zbog toga, nije zadovoljan radom tog Odjela i očekuje da će se više angažirati u pozivanju inspekcije.
 
- U tom Odjelu morat ćemo promijeniti neke stvari na bolje ili će u vrlo kratkom roku morati doći do kadrovskih smjena, istaknuo je Beljak.
 
Naveo je i posljednji primjer, kada su prošlog tjedna na prijavu građana da se nitko ne javlja na telefone u Odjelu (koji je dislociran s Trga kralja Tomislava i nalazi se u Zagorskoj 41) prvo zamjenik gradonačelnik Željko Stanec otišao u provjeru i unutar radnog vremena (u 12 i 30) naišao na zatvorena vrata. Nazvan je pročelnik Ogrinc (koji koristi godišnji odmor) pa su se tek nakon 15 minuta pojavila dvojica djelatnika, jedan u alkoholiziranom stanju. Gradonačelnik je naveo da je tada inzistirao na alko testu te je pozvan djelatnik Komunalca i izmjereno je djelatniku 1,3 promila.
 
Gradonačelnik Beljak je istaknuo da od pročelnika traži provođenje oštrih sankcija nad zaposlenikom (zbog zakonskih odredbi nije otkrio njegovo ime) te najavio ozbiljan razgovor kako bi se takvi događaji zaustavili. Pozvao je i sve građane, koji imaju probleme u tom i svim drugim gradskim odjelima, kao i u Komunalcu i drugim gradskim tvrtkama, da dođu do njegova ureda i potpišu prijavu.
 

Ažurirano Četvrtak, 19 Kolovoz 2010 13:02
 
Nogometno natjecanje Mjesnih odbora grada Samobora u malom nogometu PDF Ispis E-mail

Samoborski športski savez i Nogometno središte Samobor organiziraju  nogometno natjecanje Mjesnih odbora grada Samobora u malom nogometu po FIFA Pravilima / na igralištima (UMJETNA TRAVA) u sustavu 5+1, 2X10 minuta.

Raspored i satnica utakmica možete pronaći OVDJE.

Pravo sudjelovanja imaju stanovnici mjesnih odbora koji su navršili 35 godina.
 

Ažurirano Četvrtak, 19 Kolovoz 2010 08:58
 
Radovi gotovi kroz desetak dana PDF Ispis E-mail

Mjesni odbor Rakov Potok ovog je ljeta prionuo na uređenje mjesnog groblja te su se uređivale staze, proširio i uredio plato ispred mrtvačnice te je sprovedena voda i struja do križa, kako bi se lakše održavala grobna mjesta.

Rješavalo se i pitanje drenaže i odvodnje prema već postojećoj mreži odvodnje. Kako nam je rekao predsjednik MO Branimir Šiljak radovi su i prošireni na još jedan krak te je upravo pri samom kraju priprema za asfaltiranje kako bi sljedećeg tjedna počelo i asfaltiranje tih staza.

Uz to je uređen i plato uz križ te je i on dobio nove opločnike. Izvođač radova je poduzeće TRP, koje je dalo najpovoljniju od čak četiri pristigle ponude. Stručnjaci ocjenjuju da su radovi izvedeni vrlo stručno i kvalitetno!

                        

Ostatak fotografija pogledajte u našoj galeriji ...


Ažurirano Ponedjeljak, 16 Kolovoz 2010 15:01
 
Uređeno parkiralište dječjeg vrtića Potočić PDF Ispis E-mail

Zajedničkom akcijom dječijeg vrtića Potočić, MO Rakov Potok i grada Samobora  napravljeno je parkiralište za korisnike dječijeg vrtića koje je prostranije i sigurnije!

Odvojeno je od javne prometnice po kojoj jure autombili te tako osigurava siguran izlaz i ulaz djece u automobile roditelja ili baka i djedova! Tako je našim mališanima osiguran bezbrižan put do vrtića!

U planu je još obilježiti cestu uz vrtić o prisutnisti djece i ogranićiti brzinu kretanja vozila!

 

                      

 

Ostatak fotografija pogledajte u našoj galeriji ...


Ažurirano Petak, 30 Srpanj 2010 19:07
 
Obilježen je Dan grada Samobora PDF Ispis E-mail

U subotu 24.07.2010. obilježen je Dan grada Samobora VIŠE...

 

Ažurirano Nedjelja, 25 Srpanj 2010 13:40
 
Dan grada Samobora PDF Ispis E-mail

Dan grada Samobora održati će se 24.10.2010 u vojarni Taborec. Program obilježavanja DANA GARADA SAMOBORA možete pronaći OVDJE !!

 

 


Ažurirano Četvrtak, 15 Srpanj 2010 22:05
 
<< Početak < « 21 22 23 » > Kraj >>

Stranica 22 od 23

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok