Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
NEKA SE I U QATARU ČUJE ZA RAKOV POTOK, SAMOBOR I LIJEPU NAŠU PDF Ispis E-mail
Naš mještanin Jaklenec Ivan u svibnju seli u novi “ured”, Boing 787 Dreamliner (Qatar Airways). Snovi se usprkos najvećim teškoćama uvijek ispune ako od njih ne odustajemo i ako marljivo radimo.
 
Ivanu želimo mirno nebo i da se uvijek sretno vrati kući.

 


Ažurirano Četvrtak, 26 Ožujak 2015 09:20
 
Očuvanje starine, običaja i kulturnog identiteta PDF Ispis E-mail

-- izvor: http://www.radiosamobor.hr/2015/03/20/ocuvanje-starine-obicaja-i-kulturnog-identiteta/

 

Etnografsku izložbu na katu restorana Samoborska klet jučer je postavilo i otvorilo Kulturno-umjetničko društvo Rakov Potok na čelu s predsjednicom Ksenijom Jaklenec i članicom KUD-a Vericom Čakanić, sakupivši starinske predmete iz svog kraja. Izložba je posvećena bakama i djedovima i prikaz je samo malog dijela njihova načina života s ciljem da se pozornost na to skrene djeci i mladima, koji bi trebali nastaviti njegovati baštinu i tradiciju te očuvati starinske običaje i kulturni identitet područja.
 
 
-Po svom opsegu ovo nije velika izložba – rekla je na otvorenju Ksenija Jaklenec, ali je velika po radu, trudu i ljubavi uloženoj u njezino stvaranje te po brojnim sjećanjima koja su obnovljena tijekom prikupljanja starine.
Ažurirano Ponedjeljak, 23 Ožujak 2015 22:09
Više...
 
Najava PDF Ispis E-mail
Kud “Rakov Potok” i Samoborski muzej pozivaju vas na otvaranje izložbe Hiža moje bake, u četvrtak 19.03.2015. god. u 18h00. Izložba će biti otvorena u Samoborskoj kleti, Trg kralja Tomislava 7, 1. kat.
 
Članove naše folklorne sekcije moći ćete pozdraviti na Proljetnom sajmu u Samoboru, na Trgu kralja Tomislava, 28.03.2015. god. u 17h00.
 
Radujemo se vašem dolasku!

 
Članovi AK Bajka kreću u novi projekt PDF Ispis E-mail

Malen kao lakat, veseo kao ptica

Najmlađi glumci KUD-a Rakov Potok, članovi AK Bajka, počeli su marljivo raditi. Ovaj su put odabrali za njih najljepšu hrvatsku dječju priču - Čudnovate zgode šegrta Hlapića Ivane Brlić Mažuranić.
 
"Hlapić je bio malen kao lakat, veseo kao ptica, hrabar kao Kraljević Marko, mudar kao knjiga, a dobar kao sunce. A jer je bio takav, zato je sretno isplivao iz mnogih neprilika".
 
Mali su glumci baš kao Hlapić: neki još maleni, ali svi su redom veseli, hrabri, mudri i dobri. Zato i za njih ne postoje neprilike iz kojih neće isplivati. Iz KUD-a zahvaljuju Dječjem kazalištu Branko Mihaljević iz Osijeka i Ani Tonković Dolenčić, našoj poznatoj dramaturginji i autorici brojnih tekstova.
 
Zahvaljujući njima, Hlapić stiže u Rakov Potok.
 
K.S.
-- preneseno iz Glasnika --

Ažurirano Petak, 06 Ožujak 2015 09:35
 
Hiža moje bake PDF Ispis E-mail
Članovi KUD-a Rakov Potok okušat će se uskoro u jednoj, za njih novoj, aktivnosti. Marljivo su započeli pripremanje izložbe Hiža moje bake, koja će biti otvorena u Samoboru zahvaljujući pomoći Grada Samobora i Marijana Karlovića, čijom su pomoći na korištenje dobili potreban prostor. Tako će brojni gosti koji dolaze u Samobor moći pogledati ovu zanimljivu izložbu.
 
Naći će tamo sav inventar seoske kuće, mnoge predmete, alate te odjeću koje su koristile naše bake i djedovi. Otvaranje izložbe popratit će članovi KUD-a pjesmom, plesom i glazbom, a nije zaboravljen ni "dragi naš kaj", zahvaljujući sudjelovanju pjesnika, članova književnog odjela Matice Hrvatske.
 
Datum otvaranja izložbe javit ćemo naknadno.

Ažurirano Ponedjeljak, 19 Siječanj 2015 21:43
 
Njegovanje tradicije uvijek se isplati PDF Ispis E-mail
Mali slavuji KUD-a Rakov Potok posjetili su KUD Potočanka u Potoku nedaleko Popovače, gdje su sudjelovali na 13. priredbi posvećenoj svetom Nikoli, koji im je nakon programa podijelio darove i nagradio ih za dobrotu i maran rad kroz cijelu godinu. Dva su se "potoka" spojila u rijeku prijateljstva, zajedništva i dobrih želja, s obećanjem za brzi susret u samoborskom "potoku".
 
Zadovoljstvo im je bilo pozdraviti i Marijanu Petir, hrvatsku europarlamentarku i ostale cijenjene goste koji su nazočili ovom događanju.
 
Samoborci su kući ponijeli lijepe uspomene, uvjerivši se još jednom da se diljem Hrvatske njeguje baština i tradicija, a mnoštvo prisutne djece svjedoči o tome da se takav trud isplati.
 
 

Ažurirano Ponedjeljak, 08 Prosinac 2014 13:07
 
Pet za KUD Rakov Potok PDF Ispis E-mail
Sinoć je svoj peti rođendan proslavilo Kulturno-umjetničko društvo Rakov Potok. Za tu su prigodu dječja, mlađa i starija folklorna te tamburaška sekcija, organizirale koncert na kojemu su pokazali što sve imaju u svom sviračkom, pjevačkom, plesačkom, pa i glumačkom programu.

 

 
 
Koncert je održan u gotovo ispunjenoj samoborskoj kino dvorani, a kao gosti domaćina nastupili su članovi Kulturnog društva Sveta Nedelja, Hrvatsko seljačko pjevačko društvo Dr. Antun Radić iz Okića i Klapa Barun. Program je vodio Dino Škare.

 

 
 
Na početku rođendanskog koncerta sve okupljene, a posebno predsjednika Vijeća Mjesnog odbora, ali i Gradskog vijeća Samobora Branimira šiljka, pozdravila je predsjednica KUD-a Ksenija Jaklenec.
Naglasila je da je KUD Rakov Potok spreman nastaviti čuvati i njegovati tradiciju naše domovine, raditi na prepoznatljivosti i identitetu Rakovog Potoka, promociji Grada Samobora, a uskoro i Lijepe Naše. Tako se – rekla je Ksenija Jaklenec – stvara ljepši i bolji svijet te je poželjela da susret sviju za 10. rođendan KUD-a Rakov Potok bude u novi multimedijalnoj dvorani u Samoboru.

Ažurirano Četvrtak, 20 Studeni 2014 12:33
 
Tribine PDF Ispis E-mail

Tijekom sljedećeg tjedna gradonačelnik Krešo Beljak i njegovi suradnici nastavljaju obilaziti teren.

Tribine će se održavati prema sljedećem rasporedu u sljedećim mjesnim odborima:

 

ponedjeljak 27.10 u 18:00 Rakov Potok, društveni dom


ponedjeljak 27.10 u 20:00 Molvice, društveni dom

utorak 28.10. u 18:00 Mala i Velika Rakovica, stara škola Mirnovec 
utorak 28.10 u 20:00 Kladje, društveni dom

srijeda 29.10. u 18:00 Noršić Selo i Jarušje, vatrogasni dom Jarušje 
srijeda 29.10. u 20:00 Veliki i Mali Lipovec, društveni dom Mali Lipovec

četvrtak 30.10. u 18:00 Sveti Martin pod Okićem, društveni dom 
četvrtak 30.10. u 20:00 Podgrađe, OŠ Mihaela Šiloboda

 

Dođite, pitajte, predložite gradskoj vlasti!


 
ČESTITKE UZ DAN GRADA SAMOBORA PDF Ispis E-mail

Čestitka uz Dan grada samobora


Ažurirano Utorak, 14 Listopad 2014 08:40
 
DAN GRADA PDF Ispis E-mail


Ažurirano Četvrtak, 09 Listopad 2014 21:45
 
POZIV Za 9. sjednicu Vijeća mjesnog odbora koja će se održati 06.10.2014. u 20 sati u mjesnom domu PDF Ispis E-mail

VMO Rakov Potok

POZIV Za 9. sjednicu Vijeća mjesnog odbora koja će se održati  06.10.2014. u 20 sati u mjesnom domu,  predlažem slijedeći

DNEVNI RED

0. Verifikacija zapisnika sa 8. Sjednice

1. Informacija o vremenskoj nepogodi!

2. Proslava dana Grada

3. Tribina Gradonačelnika u RR

4. Sječanje na Vukovar

5. Najjači Muž

6. Blagajnički izvještaj

7. Razno

 

Molim nadopuniti ako treba. Svi prijedlozi su dobro došli!

Rakov Potok,  01.10.2014

Branimr Šiljak


Ažurirano Četvrtak, 02 Listopad 2014 09:18
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 23

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok