Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Članstvo u EU naš je strateški interes PDF Ispis E-mail

Hrvatski sabor donio je sa 127 glasova za i jednim suzdržanim Deklaraciju o članstvu Hrvatske u Eurospkoj uniji kao strateškom interesu u kojoj poziva građanke i građane da 22. siječnja izađu na referendum i izraze svoju demokratsku volju.

 
       
Deklaracijom se potvrđuje da je ulazak Hrvatske u članstvo EU 1. srpnja 2013. strateški nacionalni interes .Hrvatski sabor deklaracijom osobito ističe ulogu građanki i građana Hrvatske kao ključnih aktera u procesu pridruživanja Europskoj uniji i donošenju konačne odluke o članstvu na referendumu koji će se održati 22. siječnja.
Sabor izražava čvrsto uvjerenje da će Hrvatska članstvom u EU osigurati stabilno financijsko i makroekonomsko okruženje te stabilan i učinkovit pravni sustav što će pridonijeti daljnjem razvoju hrvatskoga gospodarstva, industrije i poljoprivrede.
 
Hrvatski sabor deklaracijom potvrđuje i opredijeljenost za nastavak reformi jer su one od vitalnog interesa Hrvatske’ i čine temelj funkcioniranja pravne države, pune socijalne sigurnosti i dobrobiti svih građana, a i pretpostavka su gospodarskog razvoja.
 
Saborska deklaracija naglašava mir kao temeljnu vrijednost na kojoj počiva europski prostor i potrebu razvoja dobrosusjedskih odnosa, odlučno se opredjeljujući za mirno rješavanje svih otvorenih pitanja na temelju uzajamnog uvažavanja i poštivanja.

Ažurirano Petak, 20 Siječanj 2012 09:53
 

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok