Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
JOŠ JEDAN IZAZOV PRED KUD-OM RAKOV POTOK PDF Ispis E-mail

Obogaćivanje samoborskog identiteta
 
Folklorna sekcija KUD-a Rakov Potok i novi članovi glumačke sekcije AK Feniks, uz pomoć voditelja Ivane PetraviĆ i prof. Marka Jašeka, marljivo pripremaju Prigorsku svadbu, koju će glazbom pratiti mlađi orkestar Ferdo Livadić, a s kojom će nastupiti na 53. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera (FHKA), koji će biti održan u Zelini 12. i 13. travnja ove godine. Organizator je, kao i svih dosadašnjih festivala, Hrvatski sabor kulture, suorganizatori gradovi Slavonski Brod i Stari Grad na Hvaru, a pokrovitelji Ministarstvo kulture RH te županije Splitsko-dalmatinska i Brodsko-posavska.
 
Zadatak je FHKA stimulativno djelovanje na razvitak kazališnog amaterizma u Hrvatskoj te prikazivanje najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga: klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra i ostalih izričaja.
 
Na taj će način sekcije koje djeluju u okviru KUD-a Rakov Potok svojim nastupom pridonijeti očuvanju baštine i tradicije hrvatskog naroda te još jednom skrenuti pažnju na rad udruge i nastaviti obogaćivati samoborski identitet.
 
Ksenija Jaklenec

Ažurirano Ponedjeljak, 11 Ožujak 2013 14:41
 

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok