Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
188. FAŠNIK PDF Ispis E-mail

Rakov Potok ,  23. veljače od 15 sati

 

Mjesni odbori intenzivno se pripremaju za ovogodišnji fašnik
 
Jedna od posebnosti 188. Samoborskog fašnika satirični je dio manifestacije, koji se njeguje još od vremena legendarnog organizatora Fašnika Josipa Komparea iz sredine 19. stoljeća. 
Priliku za finu kritiku aktualnih događanja u Hrvatskoj i ove će godine iskoristiti lokalni mjesni odbori, koji odbrojavaju zadnje dane do svojih nastupa. Dekoracije se čuvaju u tajnosti, samo rijetki izvan kruga mjesnog odbora imaju pristup ukupnoj ideji kojom se misle predstaviti.
Radi se o kombinaciji lokalnog rivalstva, demonstraciji kreativnosti i prilike za intenzivno druženje, jer većina mjesnih odbora radi zajednički na svojim fašničkim nastupima i to gotovo svakodnevno već nekoliko tjedana. Potrebno je osmisliti scenarij nastupa, koji je vezan uz ovogodišnju fašničku temu “Imamo vizu, skurimo krizu“, oslikati alegorijska kola, napraviti maštovite kostime i stvoriti pobjedničku atmosferu. Naime, dodatni motiv za dobar nastup je i nagradni fond od 90 tisuća kuna, a najbolji nastupi bit će proglašeni na zatvaranju Fašnika, u utorak, 4. ožujka.
Ukupno će se ove godine predstaviti 11 mjesnih odbora kroz svoje maskirane povorke i nastupe na središnjoj pozornici. Prve fašničke nedjelje, 23. veljače od 15 sati predstavit će se mjesni odbori Domaslovec, Konščica, Mala Jazbina, Rakov Potok i Hrastina, a druge nedjelje, 2. Ožujka, mjesni odbori Veliki i Mali Lipovec, Podvrh, Gradna, gradska četvrt Gornji kraj-Hamor, Celine i Farkaševec. Mjesni odbori animirat će posjetitelje i u svojim taborima smještenim u Livadićevoj ulici svake fašničke subote i nedjelje u programu nazvanom ETNOcest. 

Ažurirano Srijeda, 19 Veljača 2014 12:01
 

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok