Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Prihvaćena sva godišnja izvješća PDF Ispis E-mail
Gotovo sva izvješća o realizaciji raznih programa Grada u 2013. godini, kao i izvješća o radu gradonačelnika i upravnih odjela Grada u 2013. godini, prihvaćena su bez rasprave.
 
Bez rasprave i jednoglasno samoborski su vijećnici prihvatili financijska izvješća te izvješća o radu za 2013. godinu Ustanove za upravljanje sportskim objektima, Samoborskog športskog saveza, Zajednice tehničke kulture grada Samobora, Gradske knjižnice Samobor i Samoborskog muzeja, dok je izvješće Pučkog otvorenog učilišta Samobor skinuto s dnevnog reda. Jednoglasno su prihvaćena i financijska izvješća za 2013. godinu dječjih vrtića Izvor i Grigor Vitez, a radi usklađenja sa zakonskom regulativom donesene su i odluke o osnivanju tih vrtića, namjesto ugovora s Gradom koji su do sada regulirali tu tematiku.
 
Gradski vijećnici također su jednoglasno, bez rasprave, prihvatili ostavku Nikole Burića na funkciju predsjednika i na članstvo u Odboru za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.
 
Jednoglasno je prihvaćeno i sklapanje aneksa ugovora o provedbi izgradnje distribucijske mreže na području Grada Samobora s Energo Metanom, na mjestima gdje su potrošači rijetko zastupljeni. Ugovor o izgradnji mreže vrijednosti 5,4 milijuna kuna povećan je tim aneksom za 700.000 kuna. Tim će sredstvima ove godine započeti izgradnja plinske distribucijske mreže iz smjera Galgova prema Rakovom Potoku.
 
Na osobni zahtjev, mandat vijećnika HDZ-a Tomislava Mastena stavljen je u mirovanje, a na sjednici je, na prijedlog Gradske organizacije HDZ-a, prisegnuo novi vijećnik s njihove kandidacijske liste Petar Krešimir Bušljeta.
 
Gradske vijećnike uskoro očekuju i dvije besplatne edukacije: jedna o radu s tabletima, koju će organizirati Ured gradonačelnika, a druga u organizaciji Zaklade Friedrich Ebert i Udruge gradova u petak i subotu, 16. i 17. svibnja, najavila je pročelnica Ana Vlah. Toj bi edukaciji nazočili i gradski pročelnici i članovi Savjeta mladih, a tematske cjeline koje bi se obrađivale na predavanjima i radionicama bile bi o etici i etičnosti gradskih vijećnika, o sustavu i financiranju lokalne samouprave, o odgovornom zastupanju građana i o radu, odnosno tijeku sjednica.

Ažurirano Petak, 04 Travanj 2014 13:28
 

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok