Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Očuvanje starine, običaja i kulturnog identiteta PDF Ispis E-mail

-- izvor: http://www.radiosamobor.hr/2015/03/20/ocuvanje-starine-obicaja-i-kulturnog-identiteta/

 

Etnografsku izložbu na katu restorana Samoborska klet jučer je postavilo i otvorilo Kulturno-umjetničko društvo Rakov Potok na čelu s predsjednicom Ksenijom Jaklenec i članicom KUD-a Vericom Čakanić, sakupivši starinske predmete iz svog kraja. Izložba je posvećena bakama i djedovima i prikaz je samo malog dijela njihova načina života s ciljem da se pozornost na to skrene djeci i mladima, koji bi trebali nastaviti njegovati baštinu i tradiciju te očuvati starinske običaje i kulturni identitet područja.
 
 
-Po svom opsegu ovo nije velika izložba – rekla je na otvorenju Ksenija Jaklenec, ali je velika po radu, trudu i ljubavi uloženoj u njezino stvaranje te po brojnim sjećanjima koja su obnovljena tijekom prikupljanja starine.
 
Etnologinja i viša kustosica Samoborskog muzeja Lela Ročenović osvrnula se na pojedine izložene predmete te na crtice iz povijesti Rakovog Potoka.
 
 
U kratkom programu nastupili su najmlađi članovi KUD-a Rakov Potok, mali Slavuji, s prikazom nekadašnjih dječjih igara te recitatorica Vanda Bartulica, članica Književnog odjela Matice hrvatske Samobor.
 
 
Izložba u Samoborskoj kleti ostaje otvorena sljedećih 10-ak dana.

Ažurirano Ponedjeljak, 23 Ožujak 2015 22:09
 

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok